Woocommerce vs Magento

WordPress en Magento zijn als opensource systeem inmiddels beroemd. Waar WordPress de markt domineert als CMS systeem doet Magento dit binnen de markt van Webshops. Als e-commerce oplossing kunnen beide systemen worden ingezet. WordPress door middel van de bekende plugin, Woocommerce. Alleen welke opensource systeem past het beste bij mijn bedrijf.

Wat is het belangrijkste verschil tussen Woocommerce en Magento?

Magento is een op zichzelf staande eCommerce oplossing, terwijl Woocommerce als plugin binnen WordPress wordt geïnstalleerd. Magento is vrij log en lastig te doorgronden. In Magento 2 is dit systeem aanzienlijk verbeterd. Toch zal de leercurve voor Magento zwaarder zijn. Woocommerce is een lichtgewicht ten opzichte van Magento qua omvang en leercurve. Een voordeel van Woocommerce is dat het relatief weinig eisen stelt aan de hosting. Nadeel is dat Woocommerce als plugin draait in WordPress waardoor je naast Woocommerce ook de WordPress installatie up to date dient te houden. 3rd party plugins kunnen soms voor problemen zorgen.

Kortom beide hebben hun voor en nadelen. Heeft u als bedrijf veel producten die u online wilt verkopen dan is Magento een bewezen stabiele oplossing waarbij (mits voorzien van een goede hosting oplossing) een productcatalogus van 100.000 of meer producten geen enkel probleem is.

Wat de beste keuze is voor u hangt af van een aantal factoren zoals o.a. :

- Wil ik een website met een kleine webshop of ga ik voor een dedicated webshop?
- Hoeveel producten ga ik verkopen in de webshop?
- Wil ik de webshop koppelen aan een kassa, ERP* of ander systeem ?
- Verkoop ik mijn producten alleen in Nederland of wordt dit een meertalige webshop met bijvoorbeeld verschillende verzendtarieven?
- Welk budget heb ik jaarlijks om de webshop optimaal te kunnen laten draaien ?

Wilt u overleggen wat het beste bij u past ? Neem dan contact met ons op.


* ERP is een afkorting van Enterprise Resource Planning en is ontworpen om diverse bedrijfsprocessen te ondersteunen en te automatiseren. Welke processen er ondersteund en geautomatiseerd kunnen worden, hangt af van het soort software dat aangeschaft is.