Zelf uw website optimaliseren

Een goede vindbaarheid binnen Google is van belang voor uw online succes. Een goede positie behalen en in contact komen met uw doelgroep valt niet altijd mee, daarnaast is er niet altijd voldoende budget beschikbaar om een marketeer in te zetten. Dit wil echter niet zeggen dat het behalen van een goede positie onmogelijk is. Er zijn veel mogelijkheden die u zelf kunt toepassen.

Tips om je Google PageRank te verhogen:

1. Content (=inhoud) ontwikkeling: inhoud (tekst) is de sleutel tot succes! Met goede inhoud, dat wil zeggen relevant voor uw product of service, scoort u goed bij de zoekmachine(s). Houd de inhoud bovendien bij: plaats regelmatig nieuwe informatie. Google ziet dat en dit levert u bonus op.

2. Pagina-titels: zorg voor een unieke titel die relevant is voor de inhoud en dus bezoekers lokt. (Voor zowel de achterliggende code als op het zichtbare deel van de pagina, zie voorbeeld 1)

3. Meta Tags: Kleine stukken tekst, geplaatst in de HTML-code van een webpagina die onzichtbare informatie verstrekken aan de zoekmachine. Het belangrijkste voor zoekmachines is de zogenaamde description tag. Het is dus zaak om op elke pagina een unieke omschrijving (description) te plaatsen. Dit kunt u doen via het CMS-systeem (zie voorbeeld 1)

4. Wederzijds linken: Heeft nog steeds een positief effect op websites die een goede rank hebben. In sommige blogs werd beweerd dat dit geen effect heeft, alleen dat is niet helemaal waar. Hoe werkt deze methode: U plaatst uw link met anchor tekst op een andere websites om uw rank te verhogen. De zoekmachine zal de links die naar uw site linken analyseren en de rank bepalen. Als een pagina met een slechte rank naar uw website verwijst, zal dat uw rank niet beïnvloeden. Maar zodra een site met een hoge rank naar uw website linkt, dan heeft dat zeker een positief effect op uw PageRank! Vraag bijvoorbeeld leveranciers, branche-organisaties en gebruikersgroepen om een link naar uw site te plaatsen. Plus steeds belangrijker is het plaatsten van artikelen en blogs op andere websites met links (en anchor tekst) die naar uw website verwijzen.

5. Geduld: het kost tijd voordat de aangebrachte wijzigingen geïndexeerd zijn in de zoekmachines. U dient geduld te hebben om na te gaan of de wijzigingen een positief dan wel een negatief effect hebben op uw PageRank.

Mocht u nog vragen hebben over uw website, dan horen wij dat graag.

Veel succes met uw bedrijf en website!


Voorbeeld 1

Google PageRank positie

Achterliggende code
<title>Website laten maken | webshop website laten bouwen bij UtileWebsites.nl</title>
<meta name="UtileWebsites biedt u vanuit professie, strategie en kwaliteit websites, webshops en webapplicaties." />

* Pagerank : PageRank is een methode om pagina's op internet te ordenen naar belangrijkheid. Het is ontwikkeld door de oprichters van Google Inc. (Larry Page en Sergey Brin) in 1998 toen zij nog actief waren op Stanford University. Stanford University heeft het patent op PageRank terwijl de naam een handelsmerk is van Google. Een pagina krijgt een hogere PageRank als er meer links van andere pagina's zijn waarbij het aantal links op die andere pagina's en de PageRank van die andere pagina's ook van belang zijn. (bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/PageRank)

Piwik analyse software 

Piwik is een open source analytics programma en dus net als Google Analytics ook gratis. Dit dient wel te worden geïnstalleerd op uw website maar het voordeel is dat u dan wel zelf eigenaar bent van alle gegevens. UtileWebsites.nl installeert deze software voordelig op uw website. Interesse stuur dan uw verzoek via ons contactformulier. Vaste klanten kunnen via support hun verzoek indienen.

Meer over Piwik zie : https://piwik.org