Quantumcomputer & development

Wat is een Kwantumcomputer volgens wikipedia :

Een kwantumcomputer is een nieuw soort computer waarbij de processor gebruik maakt van de principes van de kwantummechanica. Zo'n processor kan in één keer (parallel) dezelfde berekeningen uitvoeren over een zeer grote hoeveelheid data. Deze zal daardoor vele malen sneller zijn dan een conventionele computer maar wel slechts inzetbaar zijn op zeer specifieke taken. Het concept van de kwantumcomputer werd reeds begin jaren tachtig beschreven door Paul Benioff, Yuri Manin en Richard Feynman. In de jaren daarna ontwikkelden David Deutsch en Peter Shor het concept verder. Door de grote (theoretische) mogelijkheden wordt er tegenwoordig, na aanvankelijke scepsis, wereldwijd veel geld in onderzoek gestoken. In 2017 kwamen IBM met een prototype.

(Bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/Kwantumcomputer)

De techgiganten Microsoft, Google en IBM hebben zich vol op de ontwikkeling van quantummachines gestort.

Een universele quantumcomputer met accurate quantumgates zal breder inzetbaar zijn en een duidelijkere snelheidswinst ten opzichte van klassieke computers laten zien.

Een nieuw type computer, die binnen seconden problemen uitrekent waar gewone computers miljoenen jaren over zouden doen. Dat is de belofte van de quantumcomputer. Hoe dan ook zal zodra we echt kunnen gaan werken met deze technieken een revolutie ontstaan in de computer wereld wat zich zal uitstrekken in allerlei toepassingen.

Voor wie zich al wil verdiepen in quantum development heeft microsoft :
https://www.microsoft.com/en-us/quantum/development-kit