HTML5 pixi.js Alternatief voor As3/flash

Veel online games worden ontwikkeld vanuit As3/flash en dit platform heeft zeker zijn dienst bewezen ondanks de (beveiligings) problemen met de flash speler die soms wat uit zijn verband werden getrokken op diverse mediasites. Zo ontwikkelden wij in het verleden een keukenplanner vanuit As3/flash met een 3d view. Tot dus ver was het in 2009 de beste optie om dit te ontwikkelen vanuit flash en tot op heden werkt het nog steeds prima. Tegenwoordig, bijvoorbeeld tablets en telefoons, die met steeds meer rekenkracht en geheugen op de markt komen en waarbij op een Windows 10  tablet (in de Edge browser) flash gewoon werkt, zullen sommige flash apps/games wellicht nog niet direct overgaan op HTML5.

Alleen flash werkt niet out of the box  op android en iphone, en daarom zullen
bestaande flash (en ook silverlight) applicaties steeds meer opnieuw worden ontwikkeld  vanuit HTML5.

Onlangs hebben we een casino game ontwikkeld die louter diende te draaien in HTML5 en daarbij stuitte we op een goed alternatief, pixi.js. Voor de ontwikkelaars van games die direct dienen te draaien vanuit de browser op zowel Android als IOS is dit zeker de moeite waard om eens te onderzoeken. Zie http://www.pixijs.com/, daarnaast is het ook goed te gebruiken om een app te ontwikkelen voor Android of IOS met bijv. XDK

Voorbeelden : pixi.js voorbeelden

Animaties die men gebruikt in de voorbeelden kun je ontwikkelen met : Spine (Animaties)

Voorbeeld source github : sourcecode pixi.js examples

Een voorbeeld uit ons project archief :

Heeft u een flash applicatie die dient te worden omgezet naar HTML5 ? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe ideeën, verandering van koers

Bespreek uw onlineplannen geheel vrijblijvend met onze programmeurs en webconcept-professionals.

Wij aarzelen niet om hierbij onze ongezouten mening te geven, want mooie praatjes en onrealistische ideeën hebben nog nooit iemand vooruit geholpen.

Lees meer klik hier