Full stack development / developer

Wat is een full stack developer? Er wordt vaak gebruik gemaakt van de terminologie, maar of deze goed wordt toegepast is een tweede vraag.

De betekenis van full stack development is het ontwikkelen van bijvoorbeeld een webapplicatie van A-Z. Een full stack developer (generalist) is een expert in alle lagen van de stack, dus van het inrichten van de database tot het programmeren in de back end en de uitstraling aan de front end. Kortom, hij dient een applicatie van voor tot achter op te kunnen zetten.

In de praktijk kan men niet verwachten dat een full stack developer expert is in elke laag van de stack, omdat technologieën in een hoog tempo veranderen en het bijna onmogelijk is om op al deze gebieden bij te blijven. In de meeste gevallen weet een full stack developer veel van alle lagen en is in sommige lagen meer een expert dan anderen. Een full stack developer is voor veel bedrijven waardevol omdat deze  inzetbaar is in bijna alle projecten.

De full stack developers bij Utilewebsites.nl hebben kennis van meerdere lagen van de stack en zijn gespecialiseerd in één of enkele technologieën hierbinnen. Het belangrijkste is dat wij van alle lagen kennis hebben en dus de kennis hebben om de juiste expertises aan elkaar te koppelen.

Interesse? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe ideeën, verandering van koers

Bespreek uw onlineplannen geheel vrijblijvend met onze programmeurs en webconcept-professionals.

Wij aarzelen niet om hierbij onze ongezouten mening te geven, want mooie praatjes en onrealistische ideeën hebben nog nooit iemand vooruit geholpen.

Lees meer klik hier