caching

Wat is caching (in het kort)

U wilt dat uw bezoekers een goede gebruikerservaring hebben en daarvoor is het noodzakelijk dat uw website snel laadt. Utilewebsites kan uw website hosten, zodat deze is geoptimaliseerd om uw website snel te laden voor alle bezoekers of wij denken met u mee hoe u uw bestaande website kunt versnellen op server nivo en code nivo. Naast dat caching de website versneld, verlaagd het ook de belasting op uw server.

Cache (tijdelijk geheugen)

Een cache (spreek uit: kesj of kasj, van het Engelse woord 'cache', voorraad of opslagplaats) is een opslagplaats waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen om sneller toegang tot deze data mogelijk te maken. Essentieel van een cache is ook dat het transparant is in die zin dat het bij het ophalen van data niet zichtbaar is of het bij de originele bron wordt opgehaald of uit de cache wordt gehaald, afgezien van de korte toegangstijd.

Het opslaan van gegevens op een sneller medium om sneller toegang tot deze data te hebben wordt caching genoemd. De term cache wordt meestal gebruikt voor zowel de data die gecachet worden als voor de opslagplaats waar deze data gecachet worden.

(Bron wikipedia : https://nl.wikipedia.org/wiki/Cache_(tijdelijk_geheugen) )

Magento caching

Magento heeft een eigen caching systeem en daarin zijn diverse constructies mogelijk. Het gebruik van Varnish in Magento 2 is zeker een aanrader.

Meer over Magento caching zie : https://devdocs.magento.com/guides/v2.3/frontend-dev-guide/cache_for_frontdevs.html

Wat is varnish? zie https://en.wikipedia.org/wiki/Varnish_(software)

WordPress caching

WordPress heeft diverse plugins waarmee u uw site kunt cachen. Hieronder zetten we 2 plugins in beeld.

Wp Fastest Cache : Deze plugin is vrij makkelijk te installeren en configureren. Voor de meeste sites zal alles in een mum van tijd super snel worden weergegeven

W3 Total Cache : Als u gebruik kunt maken van bepaalde server technieken, dan bevelen wij deze plugin aan. Het configureren is wel een stukje lastiger dan Wp Fastest Cache

Andere WordPress caching plugins zijn o.a :

WP Rocket (premium)
Cache Enabler (gratis)
Comet Cache (free + premium)
WP Super Cache (gratis)
Hyper Cache (gratis)

Veel caching plugins werken ook goed met cloudflare. Met cloudflare verhoogd u de security van uw site en de performance. Meer over cloudflare : www.cloudflare.com

Caching voor maatwerk applicaties :

Hier kunt u als eerst uw server voor inzetten, daarnaast zijn er ook mogelijkheden om uw code te modificeren zodat het gebruik kan maken van een caching systeem.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden ? Neem dan contact met ons op