Artificial intelligence (AI) Google’s Robot maakt zelf een afspraak voor je


(De korte versie hierboven)

Google Assistant kan bedrijven bellen om voor gebruiker afspraak te maken

Google Assistant krijgt een functie om bedrijven te bellen om namens gebruikers een afspraak te maken. Het gaat om een experimentele functie. Ook kunnen gebruikers voortaan meerdere acties tegelijk tegen de digitale assistent roepen.

De Assistant kan op verzoek van gebruikers op de achtergrond met de telefoon van de gebruiker bellen met bijvoorbeeld een restaurant of kappersalon om een afspraak te maken, zegt Google. Dankzij de nieuwe, natuurlijkere stemmen in Assistant in het Engels moet dat vloeiend gaan verlopen. Google liet tijdens de keynote op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O demo's horen van gesprekken met een kappersalon en een restaurant.

De belletjes vinden plaats als gebruikers erom vragen een afspraak te maken. Assistant probeert de spraak aan de andere kant van de lijn te begrijpen en een afspraak te maken op de dagen of tijden die de gebruiker heeft gezegd in zijn of haar commando. Het is onbekend wat er gebeurt als dat niet lukt; bij de demo's ging dat uiteraard goed. Als het maken van een afspraak slaagt, geeft Assistant dat weer in een notificatie op het lockscreen.

De belfunctie is experimenteel, maar daarnaast maakte Google bekend dat gebruikers meerdere acties in een stemcommando kunnen gaan roepen. Dat is geen experimentele functie en zal werken voor alle gebruikers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in een keer het licht uit te zetten en de thermostaat lager te draaien, mits beide zijn verbonden met de digitale assistent.

Daarnaast hoeven gebruikers niet langer bij elk vervolgcommando 'hey google' of 'ok google' te roepen. Verder maakte de zoekgigant bekend dat Smart Displays met Android Things, die leunen op Assistant voor een groot deel van de besturing, in juli te koop zullen zijn.

(bron : https://tweakers.net/nieuws/138405/google-assistant-kan-bedrijven-bellen-om-voor-gebruiker-afspraak-te-maken.html)

 

De lange versie en meer voorbeelden hieronder