11 redenen waarom Php fantastisch is

Er zijn veel redenen waarom PHP tegenwoordig zo’n populaire programmeertaal (scripttaal) is voor vele ontwikkelaars en bedrijven. Bovendien is PHP een van de populairste programmeertalen voor het ontwikkelen van webplatformen, omdat het veel geweldige innovatieve functies heeft, zoals verbeterde beveiliging, snellere doorlooptijd en de betaalbaarheid gezien er vele open-source pakketten zijn zoals onder andere WordPress, Magento, etc..

Veel van de beroemde online websites zoals Yahoo, Facebook, Flickr, Wikipedia enz. zijn ontwikkeld met behulp van deze programmeertaal.

In deze post gaan we praten over de redenen waarom PHP geweldig is als programmeertaal voor ontwikkelaars en bedrijven. 11 redenen waarom PHP ideaal is voor webontwikkeling

1) PHP Laadtijd is snel

De eerste reden waarom PHP geweldig is als programmeertaal, is dat veel websites die met PHP zijn gemaakt, sneller kunnen worden geladen in vergelijking met andere websites die met andere platforms zijn gemaakt. Bovendien werken PHP-codes sneller dan ASP.NET-codes omdat PHP in zijn eigen geheugenruimte werkt, terwijl ASP.NET gebruikmaakt van overhead-server- en COM-gebaseerde architectuur. Vandaar dat veel ontwikkelaars kiezen voor PHP.

2) PHP is gratis te gebruiken

Een van de belangrijkste redenen waarom PHP populaire is voor het ontwikkelen van web-based applicaties is omdat PHP een opensource programmeertaal is die gemakkelijk te gebruiken is plus is er een grote hoeveelheid beschikbare documentatie online.

Bovendien legt PHP geen beperkingen op en kunnen nieuwe programmeurs hun talent en vaardigheden zonder hoge drempels direct inzetten om nieuwe creative web-based applicaties te ontwikkelen.

3) Kosteneffectieve hosting

Waarom PHP geweldig is als een programmeertaal is omdat ASP.NET-codes moeten worden uitgevoerd op een Windows-server met een geïnstalleerde IIS-server. Hierdoor dienen veel bedrijven en ontwikkelaars beide componenten te kopen om de ASP.NET te laten draaien. Dit kan voor bedrijven een dure optie zijn. Bovendien vereist PHP alleen een Linux Server die beschikbaar is via een hostingprovider zonder extra kosten.

4) PHP is Cross Platform

De reden waarom PHP fantastisch is voor het ontwikkelen van platformen, is dat het kan worden uitgevoerd op diverse besturingssystemen. Bovendien kunnen ontwikkelaars en bedrijven zo op een kosteneffectieve manier gebruikmaken van alle bestaande infrastructuur en websites maken voor platform onafhankelijke functionaliteit via de toegevoegde functies zoals Apache en MySQL.

5) PHP biedt databaseflexibiliteit

Dit is nog een reden waarom PHP fantastisch is : het is een programmeertaal dat een zeer flexibele database-connectiviteit biedt. Het verbindt ook verschillende databases en de meest gebruikte is MySQL. MySQL is gratis beschikbaar en op alle Linux-systemen kun je dit snel installeren. De LAMP (Linux, Apache, Mysql, Php) constructie is dan ook erg populair. Terwijl men in ASP.NET MS-SQL nodig heeft, wat een betaalde versie is.

6) Biedt geweldige uitbreidingen en add-ons

De reden waarom PHP fantastisch is als webapplicatie-ontwikkelplatform, is dat het de meest schaalbare programmeertaal is voor website-ontwikkeling. Het is vanwege het open source karakter van PHP dat de community van online ontwikkelaars groeit en op tijd voldoet aan de zakelijke vereisten.

Gezien de grote van de community zijn er snel veel oplossingen voor handen om de nieuwe eisen en wensen die bedrijven hebben snel en efficiënt te kunnen ontwikkelen.

7) PHP kent vele CMS systemen

Een andere belangrijke reden waarom PHP fantastisch is als programmeertaal is dat er met PHP vele populaire systemen gratis beschikbaar zijn. Plus is er een ontzettend grote community die zorgt voor een continue aanvulling van add-ons/plugins. Denk bijvoorbeeld aan WordPress waar het aantal plugins immens is .

Bovendien zijn PHP-websites volledig aanpasbaar waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan de behoeften en vereisten van klanten.

8) PHP levert geweldige prestaties

Met de komst van php7 is php op een nog hoger plan gezet en zijn de prestaties nog meer toegenomen.

De belangrijkste voordelen van PHP 7 op een rij
Mede dankzij deze nieuwe features biedt PHP 7 vele voordelen ten opzichte van vorige PHP versies.

• Enorme snelheidsverbetering.
• Veel nieuwe features
• Verminderd geheugengebruik.

9) PHP biedt diverse frameworks

De reden waarom PHP fantastisch is als programmeertaal, is dat PHP een grote familie van PHP-ontwikkelingskaders biedt. Enkele van de meest opvallende PHP-frameworks zijn Laravel , Zend frame, CakePHP , Codeignitor en Symfony . Alle PHP-frameworks zijn ontworpen om de PHP-websites robuuster en gebruiksvriendelijker te maken.

Zie ook  Top 10 php Frameworks MVC

10) De beschikbaarheid van PHP Programming Talent vergroten

De toenemende beschikbaarheid van PHP-programmeertalent is een belangrijke reden waarom PHP fantastisch is als een programmeertaal. Bovendien zijn de ontwikkelingsmogelijkheden groter voor bedrijven. Gezien we in een tijd leven waarin er te korten ontstaan aan programmeurs en waarin het online concept vaak leidend is, biedt het feit dat er een grote php community is en deze alsmaar groeit meer zekerheid  dat u als bedrijf niet stil komt te staan door te korten.

11) PHP biedt een enorme standaardbibliotheek

Het is de solide reden waarom PHP fantastisch is als een programmeertaal omdat het een enorme standaardbibliotheek heeft die het gegevensverwerkingvermogen van een programmeertaal vereenvoudigt en versnelt. Naast de php bibliotheken werkt het fantastisch samen met andere talen en bibliotheken.

Conclusie

Zoals hierboven besproken is, zijn dit de 11 redenen waarom PHP fantastisch is als programmeertaal voor ontwikkelaars en bedrijven. Ook de grote opensource community zorgt ervoor dat oplossingen snel voorhanden zijn en bedrijven de kosten laag kunnen houden.