Wanneer we vanaf de product detail pagina iets willen toevoegen aan de winkelkar dan krijgen we deze melding :

We kunnen dit item momenteel niet aan je winkelwagen toevoegen. (We can't add this item to your shopping cart right now)

Probleem wat in exeption.log staat is  :

main.CRITICAL: Exception: Notice: Undefined index: file_locking in web/vendor/magento/zendframework1/library/Zend/Cache/Backend/File.php on line 992 ....

Het probleem wordt veroorzaakt in deze file :

vendor/magento/zendframework1/library/Zend/Cache/Backend/File.php

In een debug sessie blokkeerde de file de cache omdat er een variabele in zat die niet helemaal werd erkent. Op de ene server hadden we dit probleem nooit gehad maar op een andere kwam dit in eens naar voren .

Oplossing :

Verander dit

protected $_options = array(
        'cache_dir' => null,
        'read_control' => true,
        'read_control_type' => 'crc32',
        'hashed_directory_level' => 0,
        'hashed_directory_perm' => 0700,
        'file_name_prefix' => 'zend_cache',
        'cache_file_perm' => 0600,
        'metadatas_array_max_size' => 100
    );

naar :

protected $_options = array(
        'cache_dir' => null,
        'file_locking' => false,
        'read_control' => true,
        'read_control_type' => 'crc32',
        'hashed_directory_level' => 0,
        'hashed_directory_perm' => 0700,
        'file_name_prefix' => 'zend_cache',
        'cache_file_perm' => 0600,
        'metadatas_array_max_size' => 100
    );

Hierna waren alle problem opgelost en konden alle producten netjes worden toegevoegd aan de winkelkar (shopping cart).