In de hedendaagse digitale wereld kiezen veel websites voor traditionele visuele elementen, zoals video's en afbeeldingensliders, om hun startpagina aantrekkelijker te maken. Maar wat als we hier een nieuwe draai aan geven? Wat als we de kracht van 3D-graphics en animaties benutten om een unieke en meeslepende gebruikerservaring te creëren?

Daarom hebben we besloten om te experimenteren met Three.js, een populaire JavaScript-bibliotheek waarmee 3D-graphics in de browser kunnen worden gecreëerd. Met Three.js kunnen we levendige 3D-objecten en animaties maken die we vervolgens in onze website kunnen integreren.

Wat is Three.js?

Three.js is een cross-browser JavaScript-bibliotheek die gebruikmaakt van WebGL om 3D-graphics te genereren. Hiermee wordt het ontwikkelen van 3D-toepassingen, zoals games of interactieve grafische interfaces, eenvoudiger en toegankelijker voor webontwikkelaars.

Ons Project

In ons recente project hebben we twee animaties gecombineerd en als frame voor 3D-objecten gebruikt met behulp van Three.js. Gebruikers kunnen niet alleen in- en uitzoomen en de 3D-objecten draaien met hun muis, maar dankzij de toegevoegde knoppen kunnen ze de animatie ook in verschillende posities plaatsen. Bij een herlaadactie worden deze posities willekeurig weergegeven, waardoor de ervaring telkens uniek is.

Voor een naadloze integratie hebben we een WordPress-plugin ontwikkeld. Mocht een gebruiker geen WebGL ondersteunen, dan wordt een standaard slider getoond. Voor diegenen bekend met WordPress hebben we ook een shortcode-functionaliteit toegevoegd.

De resultaten? De combinatie van 3D-objecten in Three.js is verbluffend. We hebben deze techniek al eerder toegepast, bijvoorbeeld in 3D-productconfiguratoren. Na voltooiing van onze applicatie voelde het alsof we een nieuwe vorm van interactieve kunst hadden ontdekt.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Bekijk het zelf op www.utilewebsites.nl, waar deze 3D-animatie live te zien is.