Installeer wp-cli op uw server

stap 1 :
Download bestand :
[user@server]$ curl -O https://raw.githubusercontent.com/wp-cli/builds/gh-pages/phar/wp-cli.phar

Stap 2 :
check of het bestand werkt
[user@server]$ php wp-cli.phar –info ( of php wp-cli.phar –info --allow-root)

Om WP-CLI vanaf de opdrachtregel te gebruiken door wp te typen, maakt u het bestand uitvoerbaar en verplaatst u het naar ergens in uw PATH. Bijvoorbeeld:
/chmod +x wp-cli.phar
/sudo mv wp-cli.phar /usr/local/bin/wp

• note : --allow-root : Als u het als root user gebruikt op uw server

Check welke versie u gebruikt :
[user@server]$ wp core version (of php wp-cli.phar core version --allow-root )

Update WordPress Core :
[user@server]$ wp core update (of php wp-cli.phar core update --allow-root )

Overzicht Cli wp commands :

https://developer.wordpress.org/cli/commands/