In sommige gevallen wil men testen uitvoeren per cron job. Alleen hoe doe je dit in Magento 1.9.3 ?

Installeer eerst Aoe_Scheduler : https://github.com/AOEpeople/Aoe_Scheduler

Daarna kunt u via de commandline het volgende uitvoeren :

1 : Ga naar de root van uw Magento installatie

2: overzicht mogelijkheden

> cd shell
> php scheduler.php
Available actions:
    --action listAllCodes
    --action scheduleNow --code code    Schedule a job to be executed as soon as possible
    --action runNow --code code       Run a job directly

3: overzicht cronjobs

> php scheduler.php --action listAllCodes
aggregate_sales_report_bestsellers_data            0 0 * * *            disabled
aggregate_sales_report_coupons_data                0 0 * * *            disabled
aggregate_sales_report_invoiced_data               0 0 * * *            enabled
aggregate_sales_report_order_data                  0 0 * * *            disabled
aggregate_sales_report_refunded_data               0 0 * * *            enabled
aggregate_sales_report_shipment_data               0 0 * * *            disabled
aggregate_sales_report_tax_data                    0 0 * * *            enabled
aoeasynccache                                      */15 * * * *         enabled
aoecachecleaner                                    17 * * * *           enabled
catalog_product_alert                              0 0 * * *            enabled
catalog_product_index_price_reindex_all            0 2 * * *            enabled
catalogrule_apply_all                              0 1 * * *            enabled
currency_rates_update                              0 0 * * *            enabled
log_clean                                                               enabled
newsletter_send_all                                */5 * * * *          disabled
paypal_fetch_settlement_reports                                         enabled
sales_clean_quotes                                 0 0 * * *            enabled
sitemap_generate                                   0 17 * * *           enabled

4 :Voorbeeld direct 1 cronjob uitvoeren en testen :

> php scheduler.php --action runNow --code sitemap_generate

5: Executie tijd uitlezen

Ga naar uw database (phpmyadmin) en open table cron_schedule. Gooi deze eerste leeg (Truncate)
en voer vervolgens stap 4 uit. Nadat dit is voltooit kunt u in deze tabel bij de desbetreffende
cronjob executed_at en finished_at uitlezen. De executie tijd kunt u aan de hand van de
start- en eindtijd bepalen