Waarom NodeJS, Combinatie php(frames) & node.js de toekomst ?

Wat is Node.Js
Node.js is een softwareplatform waarop men applicaties kan ontwikkelen en draaien. Die applicaties worden geschreven in JavaScript, maar in tegenstelling tot veel andere Javascript-toepassingen, worden die niet uitgevoerd in een webbrowser, maar in de JavaScript-Engine van Node.js zelf, die op de server draait. De applicaties kunnen draaien op elke computer waarop de Node.js runtime is geïnstalleerd, dat kan Windows, Mac OS X of Linux zijn.
(bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/Node.js)

Simplistisch gezegd is Node.js eigenlijk een back-end variant van de JavaScript die wij kennen (voor front-end development van websites).

De kracht van Node JS :

Meerdere taken tegelijkertijd
Node JS is in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. In traditionele programmeertalen kan dit niet. In het vakjargon noemen we dit synchroon of asynchroon programmeren. Een voorbeeld:

Traditionele programmeertaal
Stel u wilt van Den Bosch naar Utrecht rond het spitsuur op de A2 en u heeft maar 1 rijstrook. Dat geeft geen opties en het kan langduren voordat u er bent. Gebeurt er een ongeluk dan staat het direct vast en dient u te wachten tot dat dit is opgelost en de weg weer vrij is. Uiteraard zijn er mogelijkheden binnen traditionele programmeertalen om dit op te lossen, men kan bijvoorbeeld 1 vluchtstrook openzetten.

Node JS
Stel dat de A2 nu 128 rijbanen heeft? Dan zou er geen oponthoud zijn en bent u snel op uw bestemming. Dat is Node JS; deze programmeertaal stelt u in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Dit noemt men in het vakjargon ook wel ‘non blocking’, oftewel er kan geen file ontstaan als er op rijbaan 34 een ongeluk gebeurd. Het verkeer kan direct doorrijden via de andere 127 rijbanen .

Gaat node JS php vervangen ?
Onze ervaring tot nu toe is dat dit in de meeste gevallen samenwerkt met andere programmeertalen en frames. Het lijkt ons logischer dat de men combinatie php frameworks en Node.js steeds vaker gaat zien als developer.

Meer over Node.js op https://nodejs.org/en/