Soms wilt u met uw bestaande catalogus of meerdere de producten onderbrengen in verschillende webshops en vanuit 1 systeem blijven bedienen. Hieronder in het kort hoe u vanuit Magento 2.0 een multistore opzet

1. ga naar Stores oen klik op All Store (Stores \ All Stores)
magento2-multistore-step1

2. klik op Create Website
magento2-multistore-step2

3. geen name en code in en klik op save website
magento2-multistore-step3

4. klik op Create store
magento2-multistore-step4

5. Selecteer bij website de eerdere gemaakte store, voeg de name toe bij naam en selecteer de catagory die u wil gebruiken voor deze store. Klik vervolgens op Save
magento2-multistore-step5

6. Klik op create store view
magento2-multistore-step6

7. Selecteer de eerdere gemaakte store, voer een name of taal waarmee u de winkel verbind, voeg bij code in die de view vertegenwoordigd van deze winkel, zet status op enable en save
magento2-multistore-step7

8. ga nu naar stores / configuration
magento2-multistore-step8

9. Selecteer de store die u u net heeft gemaakt
magento2-multistore-step9

10. Voeg bij web de domeinnaam in die hoort bij deze winkel (Base URLs and Base URLs (Secure) ). U kunt hier nog meer dingen confiureren zoals o.a welke layout hoort bij deze winkel en nog veel meer. Als u klaar bent klikt u op save

magento2-multistore-step10

Maak vervolgens een domain pointer aan op uw server waarop uw magento webshop draait

Vervolgens voegt u in uw .htaccess bestand na RewriteEngine On de volgende code in

SetEnvIf Host .*newdomain.nl.* MAGE_RUN_CODE=newstore
 SetEnvIf Host .*newdomain.nl.* MAGE_RUN_TYPE=website

waarbij newdomain.nl wordt vervangen door de url waarvan u net een domain pointer van hebt gemaakt en newstore door de naam van de store die u net heeft aangemaakt in uw bestaande magento winkel