Eerste stap is op te checken of u minimaal php 5.6 draait op uw server (php -v)

Voer dan de volgende stappen uit via de terminal:

1 : php composer require magento/product-community-edition 2.1.0 --no-update
2 : php composer update

Als dit gereed is voert u de onderstaande stap uit
3: php bin/magento setup:upgrade

Het kan zijn dat u de volgde foutmelding krijgt :
 ..................requires magento/framework ~100.0.0 -> satisfiable by  ..................

Dit kan te maken hebben met :
"magento/data-migration-tool": "2.0.2",

Deze regel dient u voor deze update tijdelijk te verwijderen bij reguire in composer.json, want op het moment van het aanmaken van dit form item is de migratie
tool nog niet compatibel met magento 2.1

Ook lijkt is een bug bekend dat je deze melding krijgt: Exception #0 (Exception): Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/etc/pki/tls/certs) is not within the allowed path(s): (/var.......

Verander een regel in composer.json :

"composer/composer": "@alpha"
 Naar:
 "composer/composer": "1.1.2 as 1.0.0-beta1",

Voer hierna stap 1 , 2 en 3 opnieuw uit.

Vergeet ook niet om de rechten goed te zetten na deze update (chown -R)