Van osCommerce naar WooCommerce

In het begin van deze eeuw was osCommerce leading als het ging om webshops echter is het concept in de opensource community ingehaald door o.a Magento en WooCommerce. Indien u nog gebruik maakt van osCommerce is het wellicht tijd om over te stappen. Een groot nadeel van osCommerce is in onze optiek dat de code verouderd is, de webshops standaard niet responsive zijn en bovendien niet goed geoptimaliseerd voor zoekmachines.

WordPress WooCommerce

WordPress wordt gebruikt voor meer dan 25% van alle websites. WooCommerce is een populaire e-commerce toevoeging aan WordPress die kleine tot grote webshops mogelijk maakt. WooCommerce is in 2011 uitgebracht en werd snel populair door het gebruiksgemak en flexibiliteit. WooCommerce wordt gebruikt door meer dan 380.000 online retailers.

Voordelen WooCommerce tegenover osCommerce

  1. WooCommerce is modulair opgebouwd en dus snel aan te passen en uit te breiden.
  2. De SEO ondersteuning is enorm goed, wat u een betere Google ranking oplevert.
  3. De Admin omgeving van WooCommerce geeft een beter overzicht in uw producten, bestellingen en bezoekers- en verkoop statistieken.
  4. Door middel van Categorieën, Templates en Trefwoorden zijn uw producten makkelijk aan te passen, te sorteren en overzichtelijk weer te geven.
  5. WooCommerce wordt actief bijgehouden met maandelijkse updates.
  6. WooCommerce gaat met de tijd mee!

osCommerce naar WooCommerce migratie

Wilt u overstappen van osCommerce naar WooCommerce dan helpen wij u graag bij deze migratie. We zetten categorieën, producten, klantgegevens, orders en informatiepagina’s over vanuit osCommerce naar WooCommerce. Heeft u maatwerk functionaliteit, dan kunnen we dit herontwikkelingen in een vorm van een plugin voor WooCommerce. Naast de techniek helpen we u ook met uw lay-out en stellen alle betaalmethodes en verzendmethodes in. Zo kunt u met een gerust hart u webwinkel voortzetten in de aller laatste technieken.