WebConnecties ontwikkelteam

WebConnecties Passion for work : Our development team
more Knowledge, Creativity, Intelligence, and Scientific Thinking

“The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.”
― Alan W. Watts

Technologische singulariteit

“de transitie in volle gang”

We bevinden ons in een tijd dat er in een hoog tempo structurele verandering en verplaatsingen zijn. Wanneer er iemand uit de middeleeuwen nu in onze maatschappij zou belanden, dan was het wellicht niet te bevatten hoeveel veranderingen er in een tijdsbestek kan plaats vinden.

Door de vele veranderingen komen er nieuwe vragen en hebben we nieuwe oplossingen nodig. Bedrijven kunnen geen vaste plannen voor 5 jaar meer maken. Op dit moment is 1 jaar vooruit kijken al lastig. Hierdoor kan men de maatschappij als vluchtig zien. We kunnen hier zowel een negatieve als positieve benadering aan geven. Het positieve is dat het niet saai is, een stuk beweeglijker is met veel meer zicht op mogelijkheden en dat we als mens ons in de volle breedte kunnen ontwikkelen zowel innerlijk als onze skills om dingen te creëren.

Als programmeur/developer zal men niet jaren vast op 1 systeem zitten en zal er in zijn of haar carrière diverse systemen langskomen. We zullen ons daarom bij sommige oplossing ook verder dienen te ontwikkelen om nieuwe technieken aan te leren en oplossingen te realiseren.

Waarom team WebConnecties

Bedrijven willen op een bepaald moment kunnen opschalen en extra ontwikkelkracht kunnen inzetten om hun producten te ontwikkelen. Het tijdelijk opschalen van extra ontwikkelkracht kan een aantal struikelblokken geven. Zoals het in vaste dienst nemen van programmeurs die je eigenlijk alleen nodig hebt in de ontwikkeling van het product. Daarnaast kan het lastig zijn voor bedrijven om de juiste mensen te vinden en te behouden.

In veel gevallen zal een bedrijf tijdens het ontwikkelen een ervaren team met programmeurs/ontwikkelaars willen hebben en nadien dit team willen inzetten voor updates of uitbreidingen. In veel gevallen zal na het ontwikkelen minder uren nodig zijn en betreft het veelal functies binnen het bedrijf zoals klantensupport voor bijvoorbeeld een nieuwe applicatie.

Als we het geheel bekijken vanuit de programmeurs/ontwikkelaars dan is uit gesprekken met collega’s gebleken dat ze het belangrijk vinden om flow te hebben in hun werk en leven. Een teamgenoot die vanuit flow kan werken zal meer spirit vinden om vanuit passie te werken en daardoor zijn de toegevoegde waarden groter. Flow is persoonlijk en zal per persoon verschillen, waardoor aspecten van het indelen van uw eigen tijd en werken op de plek waar u wilt, elementen zijn die dit proces bevorderen.

Beiden willen dus flexibiliteit en vrijheid, maar wel verbonden zijn plus de opgedane kennis gezamenlijk op een hoger plan zetten, zodat beiden groei realiseren vanuit een breed perspectief.

Wij van utilewebsites.nl willen een oplossing bieden om deze werelden bij elkaar te brengen en om vanuit een nieuw perspectief te kunnen werken. Wij van utilewebsites.nl hebben een virtual team die de producerende of aanvullende partij kunnen zijn in uw projecten.

Nieuwe tijd

We staan aan het begin van een nieuwe tijd waar we gezamenlijk het beste uit elkaar willen halen, wederzijds inspireren en iets toe willen voegen aan de wereld. Alleen gericht op winst zal aan het einde van de rit geen passie en flow brengen. Niet dat  we dit uit beeld willen halen, want goede oplossingen kunnen bieden en binnen budgetten blijven is een belangrijke uitdaging, we leven immers in een wereld waar dit een onderdeel is van ons bestaan.

Geld is een middel en geen doel op zich. Wetende dat u met een team een mooi product oplevert die veel mensen met plezier gebruiken zal meer energie opleveren dan wanneer men een product ontwikkeld die weinig mensen gebruiken en alleen veel geld oplevert.

In de nieuwe tijd zien we steeds meer mensen opzoek gaan naar andere waarden in hun leven die tot meer innerlijk geluk en groei leidt. Het oude denken heeft zijn tijd wel gehad en is klaar voor een update!

Hoe werkt een Team

Als we een team samen stellen bekijken we naar de gezamenlijke skills of aanvullende skills die dit team heeft en wat het dan in staat is om te leveren. Ook bekijken we of we door middel van dit team de continuïteit kunnen garanderen. Wanneer er in een team 2 of meerdere personen een bepaalde vaardigheid bezitten, kunnen we garanderen dat er continuïteit is en kennis waardoor u zeker weet dat uw productie team ten alle tijden uw product kan door blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld ook tijdens vakanties.

Elke team lid geeft intern door hoeveel uren ze beschikbaar zijn om zo ook een reëel beeld te kunnen krijgen van de capaciteit voor een bepaalde periode. Alle teamleden komen uit Nederland en kennen utilewebsites persoonlijk en delen al eerdere ervaringen in projecten.

Utilewebsites team bestaat niet uit onbekende ontwikkelaars of bedrijven vanuit India of andere outsourcing praktijken naar goedkope landen.

Ons team in praktijk

In bijlage 1 ziet u 4 team players die hier hun skills hebben aangeven. Daarin staat wat hun inzichten zijn per skill (starter, redelijk en goed) en heeft elke team lid getracht voorbeelden aan te geven om het zo voor u als bedrijf concreter te maken. U ziet aan de skills dat bijna alles mogelijk is en dat er op veel vlakken continuïteit is te garanderen en inzicht. Ook heeft elk teamlid aanvullende skills die kunnen worden ingezet in uw project.

Starten

Indien u van start wilt gaan met een ervaren team om uw ideeën op een hoger plan te zetten, dan horen we dat graag. Samen kunnen we uw ideeën bespreken en dat kan face to face, via skype of telefonisch. In de meeste gevallen treden 1 of 2 personen met u in gesprek over uw project.

 

utilewebsites-virtualteam-programmeurs

 

 


Code Support

Heeft u een probleem met uw website, webshop of applicatie en krijgt u dit niet opgelost, dan helpen wij u graag verder. Door onze lange programmeer ervaring (meer dan 16 jaar) met diverse systemen zijn wij instaat om snel een goede oplossing voor u te realiseren. Zo kunt u zich richten op zaken waar u goed in bent in uw onderneming en weet u zeker dat uw systeem weer snel optimaal werkende is.

Vraag code support aan

 

Op zoek naar een programmeur?

UtileWebsites is gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk totaalconcepten, oplossingen en integratie oplossingen met bestaande systemen voor webshops, websites en applicaties. U kunt denken aan maatwerk websites, optimalisaties bestaande systemen, webapplicaties, CMS-systemen en maatwerk uitbreidingen, zoals modules en plugins voor WordPress, WooCommerce en Magento. Dit houdt in dat wij verder gaan dan alleen de basis, we verleggen de grens om uw ideeën te laten aansluiten bij uw website en webshop.

Overzicht scriptalen/programmeur skills

 

Webshops Magento & Woocommerce

Ontwikkelen van maatwerk totaalconcepten & slimme oplossing voor Magento, WordPress en Woocommerce.

Ook de overstap van Magento 1 naar Magento 2 bent u bij ons in goede handen. Voor zowel het migreren van de bestaande data als het her-ontwikkelen van modules/extensies van 1 naar Mag 2.

 

Meer over webshops